Művek tudományterület szerint "agrártudományok > élelmiszertudományok"

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Válasszon: B | C | D | F | G | H | J | K | L | N | P | S | T | V | Á
Találatok száma ezen a szinten: 56.

B

Baranyi József és Józwiak Ákos Bernard és Varga László és Mézes Miklós és Beczner Judit és Farkas József (2013) A hálózatkutatás, bioinformatika és rendszerbiológia alkalmazási lehetőségei az élelmiszertudományban. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (9). pp. 1094-1102. ISSN 0025-0325

C

Csordás N és Varga László (2004) A Mini Pilóta keksz gyártásának előkészítése és a termék piaci bevezetése során tapasztalt minőségi kifogások megszűntetése. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

D

Dulicsek R és Kovács Á és Szigeti Jenő Ferenc és Herpai Z és Varga László (2004) Correlation between fat and cholesterol contents of commercially available dairy products. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

F

Farkas József és Beczner Judit és Szeitzné Szabó Mária és Kovács Melinda és Varga János és Varga László (2013) A Kárpát-medence éghajlatváltozásának kihatása élelmiszer-biztonságunkra. MAGYAR TUDOMÁNY, 174 (2). pp. 147-158. ISSN 0025-0325

Fábri Zsófia Nóra és Varga László és Nagy Péter (2014) A tevetej jellemző tulajdonságai és emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 219-223. ISBN 978-963-334-194-0

Földes T és Bánhegyi I és Herpai Z és Varga László és Szigeti Jenő Ferenc (2000) Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 89 (5). pp. 840-846. ISSN 1364-5072

G

Gyenis B és Szigeti Jenő Ferenc és Ásványi-Molnár Noémi és Varga László (2004) Lactobacillus plantarum és Enterococcus faecium szaporodásának valamint savtermelésének serkentése tejben, szárított Chlorella és Arthrospira (Spirulina) biomassza felhasználásával. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Gyenis B és Szigeti Jenő Ferenc és Ásványi-Molnár Noémi és Varga László (2005) Use of dried microalgal biomasses to stimulate acid production and growth of Lactobacillus plantarum and Enterococcus faecium in milk. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 9 (2). pp. 53-59. ISSN 1418-1789

Gyenis B és Varga László (2004) Inulin hatása egy probiotikus savanyú tejtermék mikroflórájának tárolás alatti alakulására. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

H

Hucker A és Kőrösi T és Bieber-Finta Á és Császár G és Süle Judit és Varga László (2013) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok meghatározására alkalmazott módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Hungalimentaria 2013 – Kockázatbecslés, Önellenőrzés, Élelmiszer-biztonság” c. tudományos konferencia, 2013.00.00, Budapest.

J

Jancsó András és Császár G és Varga László (2006) Kalibrációs minták kifejlesztése nyers tej és tejtermékek beltartalmi jellemzőinek mérésére alkalmas automata műszerekhez. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Jancsó András és Császár G és Varga László (2014) A fogyasztóknak közvetlenül értékesített termelői nyers tehéntej egyes fizikai–kémiai és mikrobiológiai–higiéniai jellemzőinek vizsgálata (Determination of some physicochemical and microbiological–hygienic properties of directly sold raw bovine milk). TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT, 74 (1-2). pp. 19-33. ISSN 1219-3224

K

Kapcsándi Viktória és Lakatos Erika és Fábri Zsófia Nóra és Neményi Miklós (2012) Narancslé mikrohullámú hőkezelése. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 54 (2). pp. 39-44. ISSN 1416-647X

Kovács Mihály és Dóka Ottó és Kulcsár Róbert (2014) Élelmiszerek színparamétereinek vizsgálata étrendkiegészítőkben színméréssel és fotoakusztikus spektroszkópiával. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 56 (1). pp. 43-52. ISSN 1416-647X

Kátay G és Ágoston P és Varga László (2014) Savó alapú funkcionális tejtermékek kifejlesztése. In: XXXV. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 238-242. ISBN 978-963-334-194-0

L

Lakatos Erika és Kovács Attila József és Kapcsándi Viktória és Neményi Miklós (2012) Alacsony teljesítményű mikrohullámú sugárzás hatása a cellobiáz enzim működésére. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 54 (1). pp. 3-11. ISSN 1416-647X

N

Németh-Torkos Anett Szilvia és Vincze-Tóth Judit és Hegyi Judit és Troján Szabolcs (2014) Funkcionális élelmiszerek-fogyasztói, vásárlói preferenciák. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 56 (1). pp. 29-42. ISSN 1416-647X

P

Peles Ferenc Árpád és Varga László és Szigeti Zsuzsa és Béri Béla és Szabó András (2009) Occurrence of Staphylococcus aureus in milk samples of cows with mastitis. In: NEM RÉSZLETEZETT.

Peles Ferenc Árpád és Wagner M és Varga László és Hein I és Rieck P és Kardos Gábor és Béri Béla (2007) Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from bovine milk in Hungary. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 118 (2). pp. 186-193. ISSN 0168-1605

S

Sebesy Zsanett és Takács L és Teschner Gergely és Troján Szabolcs (2011) Új alternatívák a tejértékesítésben. ANIMAL WELFARE - ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA, 7 (4). pp. 297-303. ISSN 1786-8440

Sipos-Kozma Zs és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László és Ásványi Balázs (2010) Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 14 (1). pp. 81-89. ISSN 1418-1789

Sipos-Kozma Zs és Szigeti Jenő Ferenc és Ásványi Balázs és Varga László (2010) Heat resistance of Clostridium sordellii spores. ANAEROBE, 16 (2). pp. 226-228. ISSN 1075-9964

Szigeti Jenő Ferenc és Varga László és Ásványi Balázs és Sipos-Kozma Zs (2008) Élelmiszerekben előforduló anaerob spórások kíméletes hőkezelése. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-6. ISBN 978 963 9883 05 5

Süle Judit és Kőrösi T és Takács G és Hucker A és Varga László (2012) Tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok élősejt-számának meghatározására szolgáló tenyésztéses eljárások összehasonlító értékelése. In: A magyar mezőgazdaság - lehetőségek, források, új gondolatok. 34. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 381-385. ISBN 978 963 9883 93 2

Süle Judit és Kőrösi T és Hucker A és Varga László (2014) Evaluation of culture media for selective enumeration of bifidobacteria and lactic acid bacteria. BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 45 (3). pp. 1023-1030. ISSN 1517-8382

Süle Judit és Varga László (2008) Akácméz hatása egy ABT-típusú probiotikus savanyított tej termékazonos mikroorganizmusainak tárolás alatti alakulására. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

T

Troján Szabolcs és Varga Zsuzsanna és Kalmárné Hollósi Erika (2009) Az állati eredetű „helyi termékek” értékesítési lehetőségei, avagy termékpálya röviden. ANIMAL WELFARE - ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA, 4. pp. 575-581. ISSN 1786-8440

Turcsán Zs és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László és Farkas László és Birkás E és Turcsán Judit (2001) The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese. POULTRY SCIENCE, 80 (11). pp. 1647-1651. ISSN 0032-5791

Turcsán Zs és Varga László és Szigeti Jenő Ferenc és Turcsán Judit és Csurák I (2003) Effects of electrical stunning frequency and voltage combinations on the presence of engorged blood vessels in goose liver. POULTRY SCIENCE, 82 (11). pp. 1816-1819. ISSN 0032-5791

V

Varga László (2011) Bacteriological quality of bottled natural mineral waters commercialized in Hungary. FOOD CONTROL, 22 (3-4). pp. 591-595. ISSN 0956-7135

Varga László (2008) Book review: Functional Dairy Products, Volume 2, M. Saarela (Ed.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xviii + 539 pp., ISBN 978-1-84569-153-0 (WP), ISBN 978-1-4200-4398-3 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 37 (2). p. 302. ISSN 0139-3006

Varga László (2010) Book review: Tamime and Robinson’s Yoghurt – Science and Technology, Third Edition, A.Y. Tamime and R.K. Robinson (Eds.), Woodhead Publishing Limited and CRC Press LLC, Cambridge, UK and Boca Raton, FL, 2007, xvi + 791 pp., ISBN 978-1-84569-213-1 (WP), ISBN 978-1-4200-4453-9 (CRC). ACTA ALIMENTARIA, 39 (3). p. 378. ISSN 0139-3006

Varga László (2006) Effect of acacia (Robinia pseudo-acacia L.) honey on the characteristic microflora of yogurt during refrigerated storage. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 108 (2). pp. 272-275. ISSN 0168-1605

Varga László (2013) Hasznos mikroorganizmusok az élelmiszerekben (Beneficial microorganisms in foods). In: II. ATK Tudományos Nap. MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár, pp. 54-55. ISBN 978-963-8351-41-8

Varga László (2006) Hazai kereskedelmi forgalomban kapható palackozott ásványvizek és forrásvizek mikrobiológiai állapotának felmérése. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László (2013) Health-promoting fermented milks. In: "Science for Sustainability" International Scientific Conference for PhD Students. Nyugat-magyarországi Egyetem Kiadó, Sopron, pp. 358-359. ISBN 978 963 334 103 2

Varga László (2007) Microbiological quality of commercial dairy products. In: Communicating Current Research and Educational Topics and Trends in Applied Microbiology. Formatex Microbiology Series, Vol. 1 (No. 1). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 487-494. ISBN 978-84-611-9422-3

Varga László (2010) Új típusú funkcionális savanyú tejtermékek kifejlesztését megalapozó kutatások. In: Tudományos Előadások 2010. MTA Veszprémi Területi Bizottság, Veszprém, pp. 47-73.

Varga László és Majercsik D (2006) Magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható tejipari termékek higiéniai minőségének vizsgálata. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap. Óvári Tudományos Napok . Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5.

Varga László és Orbán Sz (2004) Shelf-life extension of processed cheese spreads by using an emulsifying salt consisting of long-chain polyphosphates. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

Varga László és Oross N és Szántói E (2002) Hazai gyártású tejtermékek higiéniai jellemzőinek vizsgálata. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Varga László és Szigeti Jenő Ferenc (2006) Influence of microalgae on bacteria, yeasts, and molds of significance in agriculture and food production. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László és Szigeti Jenő Ferenc (2000) Probiotikus tejipari színtenyészetek serkentése cianobaktérium biomasszával. In: XXVIII. Óvári Tudományos Napok. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 151-156.

Varga László és Szigeti Jenő Ferenc (2012) Research and development in the field of food science and technology. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga László és Szigeti Jenő Ferenc (2002) Tejsavbaktériumok savtermelésének serkentése Spirulina platensis biomasszával. In: "Agrártermelés - Életminőség" 29. Óvári Tudományos Napok, 2002.10.03-2002.10.04, Mosonmagyaróvár.

Varga László és Szigeti Jenő Ferenc és Gyenis B (2006) Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage. ANNALS OF MICROBIOLOGY, 56 (2). pp. 139-141. ISSN 1590-4261

Varga László és Szilvási Z és Császár G (2006) Kecsketej minőségi jellemzőinek alakulása a laktáció során, a fejéstől a hűtve tárolásig. In: "Élelmiszer alapanyag-előállítás - quo vadis?" 31. Óvári tudományos nap, 2006.10.05, Mosonmagyaróvár.

Varga László és Süle Judit és Szigeti Jenő Ferenc (2012) Stimulation of probiotic lactobacilli and bifidobacteria in cultured dairy foods. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VSSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga László és Ásványi-Molnár Noémi és Szigeti Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, VMSz. ISBN 978-963-19-7352-5

Varga László és Ásványi-Molnár Noémi és Szigeti Jenő Ferenc (2012) Manufacturing technology for a Spirulina-enriched mesophilic fermented milk. In: The Impact of Urbanization, Industrial and Agricultural Technologies on the Natural Environment : International Scientific Conference on Sustainable Development and Ecological Footprint. Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), Sopron, pp. 251-261. ISBN 978-963-19-7352-5

Viszket E és Csavajda Éva és Varga László és Tanai Attila és Tóth Tamás (2011) Adatok a Nyugat-magyarországi nyers-tejminták zsírsav összetételére vonatkozóan. ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS, 15 (2). pp. 55-61. ISSN 1418-1789

Viszket E és Zsédely Eszter és Tanai Attila és Varga László és Gyurcsó Gábor és Tóth Tamás (2010) A tehéntej zsírsavösszetételének alakulása a Nyugat-magyarországi régióban. In: "A magyar élelmiszergazdaság jövője a KAP reform tükrében" 33. Óvári Tudományos Nap. Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, CD-. ISBN 978 963 9883 55 0

Á

Ásványi Balázs és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László (2004) Savó alapú egysejtfehérje előállítás. In: Agrártermelés - harmóniában a természettel : XXX. Óvári Tudományos Napok : Mosonmagyaróvár, 2004. október 7., 2004.10.07, Mosonmagyaróvár.

Ásványi Balázs és Szücs Petra és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László (2008) Harmadik generációs biológiai tartósítószer tárolás alatti mikrobaszám-változásának vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-5. ISBN 978 963 9883 05 5

Ásványi Balázs és Tóth Á és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László (2008) Hazai előállítású füstölt, vákuumcsomagolt halkészítmények mikrobiológiai vizsgálata. In: "Élelmiszer-gazdaságunk kérdőjelei napjainkban". Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar, Mosonmagyaróvár, pp. 1-4. ISBN 978 963 9883 05 5

Ásványi-Molnár Noémi és Szigeti Jenő Ferenc és Varga László (2004) Effect of a spray-dried Arthrospira (Spirulina) platensis biomass on acid development by various strains of Lactococcus lactis in milk. In: International Conference II. Sustain Life Secure Survival Socially and Environmentally Responsible Agribusiness. CUA, Prague. Czech University of Agriculture in Prague, Prague, pp. 1-5. ISBN 80-213-1197-5

A lista elkészítésének dátuma 2017. szeptember 24. 14:19:58 CEST.